Sponsori

GRUPUL PETROM

Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul  şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din Europa de Sud-Est în urma unui  amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost  realizate investiţii de peste 8,8 miliarde de euro în ultimii opt ani.

Sustenabilitatea pentru Petrom

Din 2007, Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. Compania a alocat peste 30 de milioane de Euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală. Ţara lui Andrei este principala noastră platformă de investiţie în comunitate prin care ne propunem să generăm valoare economică şi socială prin finanţări şi transfer de expertiză în vederea susţineri iniţiativelor antreprenoriale.

Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. Începând cu anul 2013, Petrom raportează respectând direcţiile Global Reporting Initiative în cadrul raportului anual de sustenabilitate.

Din 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Obiectivul este de a dezvolta relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi Petrom prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, siguranţa resurselor de energie pentru viitor, educaţie locală şi soluţii de dezvoltare pe termen lung.  

Începând cu luna noiembrie 2012, toate demersurile de responsabilitate socială a companiei Petrom sunt integrate sub platforma Țara lui Andrei, care  își propune să promoveze și să susțină viziunea antreprenorială prin proiecte pe care le-am demarat anul acesta.

Ţara lui Andrei îi susţine pe cei care ştiu, pot şi vor să-i inspire pe cei de lângă ei,  pe toţi cei care vor să îşi construiască singuri viitorul şi să creeze, împreună, o ţară mai bună în fiecare zi. Ţara lui Andrei crede în oameni și în puterea celor ambiţioşi, care reuşesc să crească prin forţe proprii, și în puterea celor care ştiu să îi ghideze şi să îi inspire.

Mai mult, de la începutul anului 2013, Petrom a atins un nou nivel al angajamentului pe care și l-a luat în această direcție, prin implicarea într-un proiect de proporții în domeniul antreprenoriatului social- Fabricat în Țara lui Andrei. Pentru că, în calitatea noastră de lideri, nu  promovăm doar performanța, dar ne dorim să-i  inspirăm și pe ceilalți români să ducă acest demers mai departe. Astfel, comunitățile vor deveni puternice și independente, se vor putea dezvolta într-un mod sustenabil.

                            

Fabricat în Ţara lui Andrei este cea mai mare competiţie de afaceri sociale din România, cu finanţări în valoare totală de până la 350.000 euro. Este organizată de Petrom în parteneriat cu Fundaţia NESsT și îşi propune să dezvolte afaceri sociale în comunităţile locale din România.

„Fabricat în Ţara lui Andrei are două obiective majore: să creeze locuri de muncă şi să rezolve o parte din problemele sociale ale comunităţilor locale. Cred că afacerile sociale pot deveni în timp o soluţie pentru problemele societăţii româneşti.” - a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate Petrom.

512 români entuziaşti, dornici să muncească pentru a-şi schimba comunităţile în locuri mai bune, şi-au înscris în competiţie ideile de afaceri sustenabile până pe 4 martie 2013. Juriul Fabricat în Ţara lui Andrei a selectat 20 dintre cele mai bune idei. Iniţiatorii lor vor beneficia de sprijin financiar în limita a 1.500 euro pentru a realiza o cercetare locală în comunităţile vizate de proiectele lor, precum şi de pregătire şi consultanţă pentru a-şi transforma ideea în plan de afaceri.

Până la sfârşitul acestui an, dintre cei 20 de finalişti, 10 vor primi finanţări de maxim 32.000 euro pentru demararea fiecărei afaceri sociale.

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul www.taraluiandrei.ro.

 

  Banca de Export - Import a României EximBank S.A este o instituţie bancară specializată
al cărei portofoliu de produse, axat pe trei direcţii de acţiune:
FINANȚARE, GARANTARE, ASIGURARE,
 îi permite să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor 
ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei,
 în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.
 
Pachetul nostru de finanţare cuprinde atât credite standard pentru activitatea curentă sau pentru investiţii, cât şi produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobândă subvenţionată şi compensarea parţială a dobânzii care permite recuperarea a până la 50% din dobânda plătită pentru creditele de investiţii în lei contractate de la bănci, inclusiv EximBank.
 
Garanţiile de stat oferite de EximBank vin în sprijinul companiilor care au nevoie de credite dar nu dispun de suficiente garanţii colaterale. Garanţiile emise de EximBank preiau o parte semnificativă a riscului de credit astfel că utilizarea lor asigură accesul mai facil la finanţare.
 
În ceea ce priveşte asigurările, EximBank acoperă riscurile comerciale şi politice ce pot apărea în derularea tranzacţiilor comerciale internaţionale sau în implementarea proiectelor de investiţii ale companiilor româneşti în străinătate.
 
Tot pentru reducerea riscurilor, EximBank oferă produsul „Informaţia comercială şi de credit despre partenerii de afaceri” prin care orice societate îşi poate cunoaşte viitorul partener comercial înaintea încheierii unui contract.
 
Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unităţilor teritoriale din Bucureşti, Bacău, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Timişoara şi Sibiu. De asemenea, operatorii economici pot obţine informaţii prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei".