Membrii juriului

CNIPMMR

Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu este preşedintele CNIPMMR, directorul Centrului Naţional de Excelenţă pentru Studii de Management Comparat Internaţional – Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice, vicepreședinte UEAPME (European Association of Craft, Small and Medium-sized Enterprises) şi WASME (World Association for Small and Medium Enterprises), membru în Comitetul pentru Fondul Social European, Membru în Grupul de sprijin pentru IMM-uri privind FP7 – Comisia Europeană. Domnul Nicolescu este directorul Școlii ANTREMAN.

Afla mai multe pe www.cnipmmr.ro

 

Grupul Petrom prin Fabricat în Țara lui Andrei

Alina Tudor, Social Performance Expert

Doamna Alina Tudor a absolvit Facultatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, secţia Ştiinţe Politice. După absolvire, s-a mutat la Bucureşti unde s-a implicat în mai multe programe de voluntariat şi internship-uri. După terminarea internship-ului la Ensight Management Consulting, a început să lucreze ca şi consultant în cadrul departamentului CSR din Petrom. Lucrează în Petrom din 2007 şi a coordonat diferite proiecte de CSR. În prezent, coordonează proiectele corporatiste (cum e Ţara lui Andrei şi sub proiectele asociate platformei), în cadrul departamentului de Sustenabilitate din cadrul Petrom.

Află mai multe pe www.taraluiandrei.ro.

 

Anglia Ruskin University

Prof. Lester Lloyd-Reason este profesor de International Enterprise Strategy  la Lord Ashcroft International Business School din Cambridge, Marea Britanie. Domeniile sale de expertiză sunt managementul strategic, IMM-uri, economiile în tranziție și Management în Artă. Profesorul Lloyd-Reason predă Management Strategic și de Afaceri Internaționale la nivel de licență și la programul de MBA. El este un membru atât al Consiliului European și Internațional pentru Small Business, cât și în Consiliul de Administrație al Institutului de Afaceri Small Business (ISBA) și face parte din consiliul editorial al unui număr de reviste, inclusiv International Small Business Journal (ISBJ). Implicat în mod regulat în domeniul Artei, el este președintele Menagerie Theatre Company și continuă să consilieze o serie de organizațiile din domeniul artei în ceea ce privește problemele strategice. Domnul Lloyd-Reason este promotorul competiției The Big Pitch din Marea Britanie.

Află mai multe pe http://www.anglia.ac.uk

 

EximBank

Doamna Oana Nuță coordonează din aprilie 2009 segmentul de Relații Publice și Marketing al EximBank. Și-a început cariera în domeniul jurnalismului economic fiind unul dintre membrii echipei care a lansat Ziarul Financiar, în 1998. Din această poziție, timp de aproape șase ani, a urmarit îndeaproape evolutia pieței financiar – bancare, astfel că trecerea de cealaltă parte a baricadei a venit în mod firesc. Schimbarea se produce în 2004 când acceptă provocarea de a contribui la lansarea pe piața locală a primei bănci de economisire – creditare: Raiffeisen Banca pentru Locuințe. Aici începe prin a coordona activitatea de relații publice și comunicare, căreia i se adaugă în timp și cea de marketing. Dacă la momentul intrării în sistemul financiar-bancar cineva i-ar fi pus clasica întrebare: ”Unde te vezi peste 5 ani?”, cu siguranță răspunsul nu ar fi fost EximBank. Dar, cum orice profesionist caută diversitatea experiențelor, decizia de a schimba din nou nu a fost greu de luat.

Află mai multe pe http://www.eximbank.ro/

 

PTIR

Domnul Florin Jianu este unul din cei mai importanţi tineri întreprinzători din România. Dovadă stau activităţile antreprenoriale pe care le-a desfăşurat în cadrul companiilor pe care le administrează, precum şi a celor două organizaţii neguvernamentale pe care le conduce în calitate de Preşedinte: Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România – PTIR şi Uniunea Europeană a Tinerilor Întreprinzători – JEUNE.

Viziunea sa este reflectată şi la nivelul discuţiilor purtate în cadrul Comitetului Economic şi Social, structură a Comitetului Economic şi Social European şi a parteneriatelor dezvoltate cu grupurile de dialog din domeniul economic, antreprenoriat şi educaţie, recunoscute la nivel naţional şi european. Un alt aspect important, este reprezentat de proiectele europene şi naţionale pe care le-a coordonat, vizând domeniul antreprenorial şi de tineret, având un impact important în crearea şi consolidarea cadrului economic şi instituţional.

În ceea ce priveşte activităţile pe care ar dori să le dezvolte în viitor la nivel naţional, îşi propune să construiască România ca ţară a tinerilor întreprinzători, iar la nivel european, deviza care îi influenţează acţiunile este : «Europe has to be a Europe of work, of added-value, an Entrepreneurial Europe ! » 

Află mai multe pe www.ptir.ro

 

TVR

Domnul Gabriel Giurgiu este un reputat jurnalist, producător și moderator. Domnul Giurgiu a absolvit Politehnica din București fiind un bun specialist în domeniul presei economice și un cunoscător al politicilor europene. Este volubil, ironic, sceptic  în realitate şi tot aşa îl putem vedea pe TVR 1 în magazinul de reportaje pe teme europene reunite în emisiunea “Europa mea” - singura de acest gen din România, de altfel. Este o emisiune în care subiectele grave, adesea complicate, legate de politicile UE sunt deslușite și înfățișate publicului "cu cât mai mult umor posibil”, după cum explică realizatorul emisiunii. De asemenea, domnul Giurgiu este unul din colaboratorii site-ului european de analize și comentarii http://www.presseurop.eu.

 

 

PNFAIMM - Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri

Doamna Sebahat Kaya este președintele PNFAIMM - Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri. Înainte de a fi președinte al PNFAIMM, dna Kaya a fost vicepreședinte al Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania. De asemenea, pe lângă susținerea activă a antreprenoriatului feminin, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, dna Kaya deține afaceri în domeniul real-estate și consultanță în afaceri.

 

 

The Money Channel

Domnul Daniel Apostol este un jurnalist cu experiență profesională de peste 22 de ani desfășurată în radio, în presa scrisă și televiziune. Este membru activ al unor programe de dezvoltare profesională adresate unor categorii speciale profesionale (jurnaliști, relații publice, antreprenori, mediul corporatist). Autorul cărții “Criza, a cincea putere în stat” (Universul Juridic, 2009). A publicat articole și comentarii pe teme de actualitate politică și economică în reviste precum: Capital, Finanțiștii, Foreign Policy, Money Express, Money Magazin. Crede că antreprenoriatul romanesc trebuie să devină factorul esențial al dezvoltării economice și speră ca tinerii antreprenori să devină forța care să producă schimbări pozitive, fundamentale în civilizația românească contemporană.

 

 

 

Romanian Business Accelerator

Domnul Marian Dusan este fondatorul și președintele organizației Romanian Business Accelerator (Roaccelerator). Roaccelerator își propune, după cum îi spune și numele, să accelereze mersul în business-ul românesc cu scopul de a aduce laolaltă antreprenori, investitori, politicieni, societatea civilă, pentru a reporni motorul economiei românești și de a scoate în evidență modele de succes din România. Domnul Dușan este licențiat în Drept și în Științe Politice, are un master în Psihologie Politică și Leadership în Administrație și îl admiră foarte mult, ca om politic, pe Barack Obama.

 

 

 

Prof. Univ. Dr. Ion Popa este decanul Facultății de Management și Secretarul General al Societății Academice de Management din România. Domnul Popa este implicat activ în activitatea științifică și în cercetare fiind autorul sau coautorul a 28 de cărţi, tratate, monografii, peste 200 de articole prezentate la conferinţe naţionale sau internaţionale, implicat ca director sau cercetător în 61 de proiecte naţionale sau internaţionale.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei".