Intrebari frecvente

1. Am o idee de afaceri foarte bună, dar sunt îngrijorat că prezentarea video nu va fi reușită; ar trebui să mă înscriu în acest caz?

Cu siguranță! Aceasta este o competiție pentru găsirea celor mai interesante idei de afaceri și a celor mai pasionați studenți întreprinzători; nu este o competiție pentru identificarea persoanelor cu cele mai bune abilități de creație video. Tipul și stilul filmului de prezentare depind de fiecare candidat, acesta putând utiliza orice mijloace de înregistrare, de la o cameră video HD la o cameră web. În film puteți apărea chiar dvs., prezentând ideea în fața camerei sau puteți utiliza câteva slide-uri PowerPoint, cu o voce pe fundal.

2. Aș vrea să înțeleg mai bine regulile legate de confidențialitate în cadrul competiției, mai ales în ceea ce privește filmul de prezentare.

Filmele de prezentare postate nu sunt confidențiale (vor fi încărcate pe YouTube și pe site-ul www.thebigpitch.ro), așa cum se precizează în regulamentul competiției. Filmele trebuie să aibă maximum 2 minute și credem că este posibil să vă prezentați ideile de afaceri fără a divulga elemente esențiale de proprietate intelectuală.

Totuși, candidații trebuie să se asigure că nu se vor simți stânjeniți de informațiile divulgate în filmul de prezentare.

Fiecare dintre planurile de afaceri prezentate în ETAPA 2 va fi evaluat doar de juriul nostru format din experți și va fi tratat cu maximă confidențialitate.

Ca și în ETAPA 1, prezentările din ETAPA  2 vor avea loc în fața unei audiențe live și nu vor fi confidențiale. Fiecare finalist va fi instruit pentru a nu divulga în prezentare elemente esențiale de proprietate intelectuală.

3. Ce va împiedica pe cineva să îmi fure ideea de afaceri odată ce mi-am încărcat filmul de prezentare pe site?

Întotdeauna există acest risc în afaceri dar, înainte de a porni în această aventură, trebuie să reții un lucru: a avea o idee de afaceri foarte bună și a construi o afacere foarte bună nu sunt unul și același lucru. De fapt, oricine poate avea o idee de afaceri interesantă dar numai puțini vor avea pasiunea, devotamentul și forța necesare pentru a construi o afacere de succes – tu ești cel/ cea care face diferența.

Daca tu și ideea ta sunteți suficient de buni, atunci The Big Pitch vă va da un avantaj competitiv fantastic în fața oricărui contracandidat.

4. Este posibil ca filmul meu de prezentare din ETAPA 1 să fie evaluat în secret, departe de ochii publicului?

Din păcate acest lucru nu este posibil. Toate filmele de prezentare trebuie să fie publice, pentru ca regulile să fie aceleași pentru toată lumea.

5. Cu privire la proprietatea intelectuală, organizatorii evenimentului au vreun drept asupra ideii mele de afaceri?

Organizatorii The Big Pitch nu vor avea drepturi asupra ideilor de afaceri înscrise în concurs

6. De ce folosiți YouTube?

YouTube a investit miliarde de dolari în dezvoltarea hardware și software pentru procesarea și stocarea oricăror tipuri de fișiere video. Utilizând YouTube, putem primi filme de prezentare de cât mai multe tipuri și în cât mai multe formate.

7. Dacă producem un film de prezentare a ideii, cum va avea acest lucru impact asupra posibilității de a ne proteja ideea ulterior?

Este posibil să comunicați o bună idee de afaceri într-un film de 2 minute fără a dezvălui elemente importante de proprietate intelectuală. Prezentarea voastră va fi vizibilă public, deci nu renunțați la drepturile de proprietate intelectuală. Totuși, vizibilitatea publică va însemna că filmul va putea fi văzut de întreprinzători de succes, inovatori, oameni din diverse ramuri ale economiei – potențiali viitori colaboratori.

8. Cât de repede ne vom primi finanțarea, în cazul în care câștigăm?

Dacă veți câștiga unul dintre cele 10 premii în bani, veți fi invitați să prezentați un plan operațional pe 12 luni (menționând principalele trepte în dezvoltarea afacerii).

Dacă aveți o întrebare care nu se regăsește printre cele de mai sus, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail și o vom adăuga la această secțiune, împreună cu răspunsul nostru.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei".